3d mezoniti

3D mezoniti su resorptivne antiseptičke niti napravljene od biorazgradivog materijala- polydioxanon-a (PDO) smeštene u elastični provodnik(bužir), iglu specifičnih karakteristika. Potpuno nestaju iz kože za oko 90 dana. Ovo omogućava lak ulazak i vođenje igle kroz tkivo. Igle su od izdržljivog čelika i nema opasnosti od lomljenja ili deformisanja.

Plasiranjem mezoniti u više nivoa i pravca, mi pravimo specifičnu “armaturnu mrežu” oko kojih se formira nov kolagen u naredna 2 meseca.

Očekivani rezultati se postižu tek nakon 2 do 3 meseca, a do resorpcije niti dolazi posle neke 2 godine u proseku.

3D mezoniti ne treba primenjivati kod osoba sa autoimunim bolestima, ekcemima, psorijazom, infekcijom kože, poremećajem koagulacije krvi i onkoloških oboljenja.

Mezonitima se postiže neoperativni lifting lica koji rezultira izgledom podmlađenim 10 – 15 godina. Ovaj tretman može se kombinovati sa hijaluronskim filerima i laserima. Postupak je apsolutno bezbedan, debljina niti je 0,1 mm, a igle su elastične i ne ostavljaju hematome, već samo tačkice od uboda nekoliko sati nakon intervencije. Metoda 3D mezonitije inovativni sistem postavljanja elastičnih niti u kožu na sve nivoe kože i u svim pravcima. Njihova potporna moć i postavljanje u više pravaca i na više nivoa kože omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku potpornu mrežu u koži, koja se harmonično utapa u tkivo. Ranije su u tu svrhu korišćene agresivnije procedure kao što su zlatne niti ili aptos niti, koje kada se postave ostaju u koži dugo godina i izazivaju fibroznu reakciju kože što može biti ograničavajući faktor za druge estetske procedure za razliku od mezoniti koje se resorbuju a na njihovom mestu se formira potpuno nov kolagen u koži, u toku naredna 2 meseca, koji i posle resorpcije ostaje i pravi novu potpornu mrežu naše kože. Efekat traje 20-24 meseca, kada se tretman može ponoviti.

Ovom metodom se može postići izuzetan lifting svih delova lica, gornje, srednje i donje trećine lica, rešavanje problema kao što su duboke bore na čelu ili nazolabijalne bore. Svaka regija može se raditi samostalno ili kao celina. Mezoniti se često koriste za ograničene regije gde je došlo do pada tonusa i opuštanja kože kao što su podbradak, dekolte, bore ispred i iza uha, krajevi obrva, kao i za opuštenu kožu nadlaktica, unutrašnju stranu butina, kolena i stomaka. Neposredno pre tretmana dovoljno je naneti anestetik u vidu kreme i nakon 15 min ubacuju se niti čiji broj varira u zavisnosti od veličine regije i rezultata koji želimo da postignemo. Tehnika mezoniti je jednostavna za rad i komforna jer blago crvenilo koje je prisutno nakon tretmana ne predstavlja prepreku u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Već 15 dana nakon niti može se raditi mezoterapija, 30 dana kasnije dozvoljen je hemijski piling, a 90 dana od tretmana može se koristiti dermaroler ili laserski tretman. Fejs-lift se sme raditi tri i po godine nakon mezoniti.

Sama mezonit, kada se unese, predstavlja mehaničku potporu tkivu i odmah daje vidljiv efekat, a zatim se pokreću procesi angiogeneze (stvaranje novih krvnih sudova), poboljšava se lokalna mikrocirkulacija i limfna drenaža, aktiviraju fibroblasti, što dovodi do zatezanja i poboljšanja kvaliteta kože. Pravi efekat nastaje nakon nekoliko meseci, kada se formira novi kolagen.3d mezoniti 3d mezoniti 3d mezoniti