Happy lift

Happy lift je neinvazivna procedura pomoću koje možemo raditi lifting obrva, donjeg dela lica i vrata, za podizanje obraza,( naročito kada masni jastučići “vise” preko donje vilice),za podizanje obrva i spuštenih kapaka, za korekciju opuštene kože na vratu. Namenjen je svima onima kojima je koža opuštena, bez starosne granice, pacijentima koji iz nekog razloga odbijaju operativni zahvat u vidu face lifting, kod pacijenata sa izraženim nazolabijalnim brazdama i spuštenim uglovima usana i mestima gde je zbog godina i gravitacije došlo do gubitka konturnih linija.

Za ovu proceduru koriste se biorazgradive niti, jedinstvene po svojoj strukturi, sa nežnim “bodljama” , postavljenim pod oštrim uglom, koji se prilikom postavljanja u tkivu otvaraju kao riblja kost i ostaju u željenom smeru, sprečavajući da se koža spusti. Pored toga ove bodlje u potkožom tkivu podstiču stvaranje fibroblasta i formiranje novih kolagenih vlakana kaja jačaju strukturu kože i poboljšavaju njen tonus.

Niti su napravljene od polilaktične kiseline koja se već dugo godina koristi u medicini u razne svrhe Razgrađuje se u koži tokom 12 do 15 meseci. I nakon potpune resorpcije ovih niti, koža se ne vraća u prethodno, početno stanje, već u daleko bolje na račun novo nastalih kolagenih vlakana , a efekat ovakvog načina zatezanja lica može trajati do tri godine.

Mezoniti su tanje u odnosu na happy lift, debljine su uglavnom oko 0,1 mm. Happy lift niti su debljine oko 0.3 mm i za razliku od mezoniti koje se plasiraju površnije, happy lift niti se postavljaju dublje, u subdermalno tkivo. Mezoniti izazivaju blagu reakciju tkiva, dok happy lift niti snažno indukuju produkciju kolagena.

Mezoniti popravljaju tonus kože, koja je manje opuštena, jedra i podmlađena. Happy lift je ambulantna procedura i radi se u lokalnoj anesteziji. Preporučuje se spavanje na leđima, ne savetuje se masaža lica u narednih 30 dana kao ni veći fizički napor.

Kontraindikacije za primenu ovih niti su:trudnoća,izrazita spuštenost lica sa nerealnim očekivanjima i osobe na antikoagulantnoj terapiji. Rezultat mehaničkog zatezanja kože vidi se neposredno nakon plasiranja niti. Regeneracija tkiva stvaranjem novog kolagena se može zapaziti tek nakon dva meseca i poboljšava se narednih četiri do 6 meseci upotpunjujući početni lifting efekat poboljšanjem kvaliteta kože.

Happy lift niti poseduju sertifikat Evropske unije koji garantuje kvalitet, bezbednost i sterilnost, a registrovane su u 90 zemalja širom sveta.

Happy lift Happy lift