Fileri

Dermalni fileri su materijali koji se ubrizgavaju u kožu sa ciljem popunjavanja bora, smekšavanja grubih linija lica, podizanja obraza, korekcije ožiljaka i povećanja volumena usana. U savremenoj praksi fileri sa hijaluronskom kiselinom su zauzeli dominantno mesto u odnosu na druge filere.

Hijaluron-Poznato je da sa starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu, kolagen, potkožno masno tkivo i elastičnost. Pod uticajem gravitacione sile i konstantnog angažovanja mišića na koži lica se stvaraju bore, lice gubi volumen, usled čega se koža opušta i poprima umoran izgled.Ranije korišćeni fileri bili su uglavnom na bazi kolagena životinjskog porekla pa je bila potrebna najpre alergijska proba pacijenata na filer. Fileri bi se resorbovali za 3 -6 meseci. Ogromna prednost današnjih filera je u tome da su sačinjeni od hijaluronske kiseline koja je sastojak čovekove kože, pa je zato ekstremno retka pojava alergijskih reakcija. Molekuli hijaluronske kiseline imaju sposobnost vezivanja vode zbog čega hidriraju tretirane regije lica. Različit sastav filera sa komponentama različite gustine pruža lekaru velike mogućnosti reoblikovanja različitih regija lica. Preparati sačinjeni od manjih čestica su mekši, glatki i dobri za korekciju usana i finih bora. Preparati grublje strukture i veće gustine su najbolji za korekciju dubokih useka kao što su nazolabijane brazde.

Aquafilling

To je sterilan hidrofilni gel potpuno biokompatibilan sa ljudskim tkivom. Sastoji se od 98% fiziološkog rastvora i 2% kajton kopolamida, što omogućava da gel ostane u organizmu gotovo nepromenjen čak i više od 5 godina, jer se sporo i postepeno razgradjuje. Nalazi primenu u plastičnoj, estetskoj i rekonstruktivnoj hirurgiji: odličan je za korigovanje asimetrija na telu, povećanje grudi, uvećanje malih i podizanje opuštenih zadnjica, popunjavanje tankih listova nogu, kao i ostalih impresija i neravnina na licu i telu. Takodje se primenjuje na regiji lica i to za tretman otklanjanja i ublažavanja bora, korekcij u većih i dubljih ožiljaka, hrskavice, pa i oblika kostiju, te promenu oblika i volumena usana. Dve najbitnije prednosti Akqafilling® gela su da: -nema kancerogena svojstva,
-ne utiče na embriopatologiju.

Žena može da bude sigurna u bezbednost Aquafillinga i zato što se nema migracija gela, nema zapaljenja ili fragmentacije na mestu uboda, kao ni infiltracije u zoni ubrizgavanja .Retki su neželjeni efekti kao što su crvenilo i otok. Aquafilling® gel nije strani agens ubačen u meko tkivo dojke - to je prirodna supstanca u obliku hidrof ilnog gela, tako da do odbacivanja ne može doći. Kao rezultat toga, nema komplikacija tokom intervencije i u postoperativnom periodu, što čini da su oporavak i povratak normalnom društvenom životu izuzetno brzi.Aquaf illing gel poseduje sve neophodne CE i ISO sertifikate koji garantuju sigurnost i kvalitet preparata.

Fileri

Aqua filling Emervel Revanesse Hyaluronica Restylan Juvederm