Mezoterapija

Mezoterapija – je tehnika gde aplikujemo specijalne koktele u kožu. O na nam dozvoljava da nephodne vitamine, aminokiseline,hijaluron, minerale i druge supstance unesemo direktno u središnji deo kože – derm.

Kokteli su vitaminski kompleksi, aminokiseline, lipolitici, venotonici i drugi preparati, biljnog porekla.Izbor koktela zavisi od problema koji treba rešiti i individualan je za svakog pacijenta.

Preparati koji se koriste doprinose i detoksikaciji organizma, a pacijent ima i subjektivno poboljšanje zdravstvenog stanja.

Prednosti mezoterapije je da deluje na uzrok problema i koncentriše se upravo na lokalnoj pojavi problema, Primenjuje se za uspešano rešavanje celulita, lokalnih masnih naslaga, starenja kože, strija, pega, opadanja kose, u tretmanu akni. U mezoterapiji tela, ovaj metod se radi po zonama:

Cilj mezoterapije u procesu podmladjivanja kože jeste povećanje aktivnosti fibroblasta, ćelija odgovornih za produkciju kolagena, elastina i hijalurona u koži kao i aplikacija pune koncentracije aktivnih supstanci neophodnih za obnavljanje zdrave i mladalačke kože. Sa ponavljanjem procedura smanjuje se dubina bora, povećava se količina kolagena, a samim tim i popravlja tonus kože.

Kontraindikacije za mezoterapiju su: autoimuna oboljenja, poremećaj u zgrušavanju krvi, trudnoća, diabetes melitus, bakterijske infekcije kože. Mezoterapija može biti dopuna drugim estetskim procedurama kao što su tretman hijaluronskom kiselinom, botoksom, hemijski pilinzi, hirurški lifting, a redovnim tretmanima značajno se odlaže period korišćenja agresivnijih hirurških metoda.

Kod tretiranja masnih naslaga na telu ,uslov za uspeh je da indeks mase tela, ne prelazi 30! Pacijeneti gube od 2 do 10 cm u obimu, a u proseku 6 cm. Tretman se radi jednom nedeljno, i traje oko 30 minuta. Ukupno je potrebno 6 do 12 tretmana.

Prvom etapom se praktično “priprema” podlloga kako bi kasnije kokteli mogli da deluju .Ovde koristimo koktele koji dramatično ubrzavaju mikrocirkulaciju. U drugoj etapi, primenjuju se tzv. „defibrozanti“, koji razgrađuju vezivno tkivo, koje se manifestuje „tvrdim“ delovima masnih naslaga. Treća etapa je primena lipolitika, koji ubrzavaju metabolizam masnih ćelija u pravcu razgradnje masti. Sve tri etape se sprovode u jednoj proceduru, i samo tako sproveden tretman će imati uspeha.

Mezoterapija-slika Mezoterapija-slika